tiistai 27. kesäkuuta 2017

Keskikesän kukkaloistoa

 Muistaakseni palloarovuokkoa (Anenome sylvestris 'Elise Fellman') ei viime vuonna näkynyt laisinkaan tai ainakaan se ei kukkinut, Nyt siinä on komeat kukkapompulat ja ihmettelen, miten noin hontelot ja hujopit varret kannattelevat tuollaisia kukkia!

 Marjaomenapensas (Malus toringo var. sargentii) on jo kukintansa kukkinut, tämä kuva on hiukan myöhässä. Valkoinen kukkapilvi peittää näkyvyyttä tielle päin ja rajaa maisemaa rosarion reunalla.

 Vuorijumaltenkukkaa (Dodecatheon meadia) pidetään arkana perennana, mutta meillä ei ole ollut mitään ongelmaa tämän kanssa, Vuodesta toiseen se puskee lehtiruusukkeen ja syklaamimaisen kukkavanansa ilahduttamana tarhuria.

 Harmaakurjenpolvi 'Purple Pillow' (Geranium cinereum) kuuluu ehdottomasti omiin suosikkikurjenpolviini, Kukkien ja lehtien väripari on täydellisen onnistunut!

 Harmaakurjenpolven kanssa samassa penkissä samaan aikaan on kukassa narsissivuokko (Anemone narcissiflora). Valkeat kukat ovat apposen ammollaan kohti aurinkoa.

 Taustalla näkyvien kevätesikoiden (Primula vulgaris) kanssa samaan aikaan esitelmöi siperianesikko (Primula cortusoides). Hempeän vaaleanpunaliilat kukat kohoavat pitkien kukkavarsien päähän. Lehden reuna on hauskan rimpsuinen kuin piparkakku.

 Kulleroista kukintavuoroon on päässyt tarhakullero 'New Moon'. (Trollius Cultorum-Ryhmä). Tämä edustaa sitä keltaisen sävyä, joka on mielestäni ihan erityisen ihana. 

 Ehkä söpöimpiä pensasruusuja mitä maa päällään kantaa! Tornionlaaksonruusun (Rosa majalis 'Tornedal') huumaavan tuoksuiset kukat ovat miniatyyrimaisen pienet ja tiheään kerratut.

Vaikka kaikkien muiden kasvien kukinta tuntuu olevan tänä vuonna enemmän tai vähemmän sekaisin, mutta gentinatsalea 'Aamuruskon' (Rhododendron Ghent-Ryhmä) kukinta on kellontarkka.

Kivaa tiistaita ja kesäkuun viimeistä viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Kaunista! Voi että, palloarovuokkokin minulla joskus oli, mutta se ei elänyt kauaa. Harmillisen harvoin noita erikoisempia vuokkoja löytyy. Siperianesikko on aivan erityisen nätti, kivan värinen ja siro, silti runsaskukkainen. Ja ne kauniit lehdetkin!

    VastaaPoista
  2. Upeaa kukkaloistoa! Tornionlaaksoruusua haluan omaankin puutarhaan. Sillä on niin hauskat, nappimaiset kukat. :)

    VastaaPoista