sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Rutikuivaa

 Keijuängelmä (Thalictrum rochebrunianum) paistattelee päivää pistävän kuuman auringon alla. Se on venynyt parimetriseksi ja kukkavarret eivät tahdo enää pysyä pystyssä.

 Syysleimut (Phlox paniculata) aloittelevat kukintaansa. Jaloangervot (Astilbe) ovat sävy sävyyn 'Dreamin' kukkien kanssa.

 Isoniittyhumalan (Prunella grandiflora) kukinta lähestyy loppuaan.

 Marjat odottavat poimijaa. Maijallinen mehua on jo keitetty, lisää täytyisi keitellä kunhan vai toimertuisi.

 Pallohortensia (Hydrangea arborescens) näyttää ihmeen pirtsakalta, vaikka onkin todella kuivaa enkä ole ehtinyt kastellakaan.

 'Purple Emperor' -maksaruoho (Sedum-risteymät) säväyttää maksanvärisillä lehdillään ja puolukkapuuron värisillä kukillaan. Vielä on aika tiiviisti nupulla.

 Harmaakurjenpolvi 'Purple Pillow' (Geranium cinereum) kukkii jo toista tai kolmatta kierrostaan.

 Viime talvi korjasi harjaneilikat (Dianthus barbatus) aika pitkälti. Vain muutama kukka on ilahduttanut tarhuria. Taustalla kruunukuunlilja 'Golden Tiara' (Hosta Nakaiana-Ryhmä).

 Metsänreunan penkissä syysleimut (Phlox paniculata 'Spitfire') ovat kärsineet kuivuudesta oikein huolella. Kannoin muutaman kannullisen pahimpaan janoon. Täytyy yrittää ehtiä kastella, jos ei taivaalta tule riittävästi. Eilisen sadekuurotkin olivat varsin paikallisia, toisaalla satoi rankastikin ja toisaalla ei montaakaan milliä.

Samassa penkissä kukkivat iloisesti syyskaunosilmät (Coreopsis verticillata)

Iloista alkavaa elokuuta!

2 kommenttia:

  1. Uudet istutukset ovat nyt kovilla kuivuudessa. Täällä onneksi eilen tuli jonkin verran vettä, kun pionitkin jo alkoivat lakoontua kuivuudessa. Hieno 'Purple Emperor'!

    VastaaPoista
  2. Kuivaa on ja kasvit kituu ku ei sitä vettä taivaalta tule..
    Purple minullakin availee nuppuja todella tykkään

    VastaaPoista