keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Vaaleaa ja tummaa punaa

 Esikkopenkki näytää tällä hetkellä pääasiassa vihreältä. Vaan yksi kaunotar siellä vielä kukkii.

 Tänä keväänä istutetut kolme tuoksuesikkoa (Primula beesiana) ovat tämän penkin toistaiseksi viimeiset kukkivat esikot. Toistaiseksi, sillä ainahan sitä tekisi mieli kartuttaa kokoelmaa ;)

 Iki-ihana tornionlaaksonruusu (Rosa majalis 'Tornedal') kukkii vimmatusti. Se on tehnyt mukavasti uutta kasvua ja ainakin yksi juurivesa odottaa terhakkana josko sille löytyisi uusi kasvupaikka toisaalta.

 Punapietaryrtit (Tanacetum coccineum) kasvavat sen verran syrjässä, että lähes tulkoon joka vuosi niiden kukinta on mennä sivu suun. Noh, ei tällä kertaa. Niiden leiskuvaa punaa ei pysty huomaamatta ohittamaan.

Punaisen hempeään postaukseen myös ripaus sinistä. Punapietaryrttien naapurina kukkivat vuorikaunokit (Centaurea montana) muodostavat kakkaroiden kanssa intensiivisen väriparin.

Hempeää torstaita!

2 kommenttia:

 1. Heh, täällä ei mene punapietaryrtit sivu suun, kun peurat käyvät syömässä niiden kukat. Hahaa, loistava juhannusvitsi! Onneksi on jokunen kukka vielä jäljellä.
  Ihana tuoksuesikko, kyllä noitakin pitää hankkia.
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kohdalla sitä toivoisi, että tuo olisi oikeasti vitsi eivätkä ihanat nuput/kukat päätyisi aina parempiin suihin :/ Nuo tuoksuesikot on ihan must! ;) Ihanaa Juhannusta!

   Poista