maanantai 6. kesäkuuta 2016

Sitruunankeltaista, vaaleanpunaista ja vähän muutakin

 Tarhakullero 'New Moonin' (Trollius x cultorum) kukkien värisävy edustaa sitä keltaista, joka miellyttää meikäläisen silmää erityisesti. Sitruunankeltainen on helppo yhdistää moniin muihin väreihin.

  Viereisessä penkissä tummapikarililjan (Fritillaria camtschatcensis) kellot ovat auenneet. Lehdet ovat maistuneet liljakukoille. Litistän niitä sormien välissä aina kun näen, mutta ne pirulaiset huomaavat lähestyvät käden ja tiputtautuvat maahan vatsapuoli ylöspäin, jolloin niitä on vaikea havaita.

 Pihasyreenit (Syringa vulgaris) ja kaunokuusama (Lonicera x bella 'Zabelii') kukkivat yhtä aikaa. Aika näpsäkkä väripari, vai mitä?

 Viime talvi oli varsin vahingollinen kasveille ja se vei monien puutarhasta vanhoja, kestäviä maatiaisperennoja ja vuosia vanhoja pensaita, ruusuja... Koreanhelmipensas (Exochorda serratifolia) onneksi selvisi talvesta hengissä. Tänä vuonna kukinta tosin on varsin niukkaa verrattuna edellisiin keväisiin, jolloin koko pensas on peittynyt valkeaan kukkapilveen.

Ensimmäinen ruusukin on aloittanut kukintansa. Tornionlaaksonruusu (Rosa majalis 'Tornedal') on vaan ihan kerta kaikkisen ylisöpö miniatyyrimäisine kukkineen.

Kivaa viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Kiitos! Ihanaa viikkoa Sinullekin!

  Torniojokinen on niin ihana! Söpöset kukat. Talvi teki tuhojaan, mutta onneksi ei ihan kaikkea vienyt mennessään. Tuo kullero on ihana, kukkii meilläkin, samoin ihanuus-fritillaria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on <3 Onneksi sentään ei talvi kaikkea vienyt mennessään.

   Poista
 2. Minkälaisella kasvupaikalla sulla tuo tummapikarililja kasvaa? Mulla tais kuolla liian kosteassa ja varjoisassa. Uusi taimi on onneksi jo hankittuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi hiekkaisessa paikassa, itse asiassa. Pikarililjat ovat oikeasti kyllä kosteampien paikkojen kasveja, tietysti seisova vesi on asia erikseen.

   Poista
 3. Onpa kauniin värinen tuo tarhakullero!

  VastaaPoista