tiistai 28. kesäkuuta 2016

Rosarion kuulumisia

Rosariosta ei olekaan vielä ollut yhden yhtäkään postausta, joten kipaistaanpa sinne. Sain alueen kitkettyä ja leikattua kaikki loputkin kuolleet versot ennen juhannusta. Viime talvi on verottanut ankarasti muuten aina hienosti talvehtineita ryhmäruusujani, joten paikkauksia on tehtävä lähiaikoina.

 Tarhakurtturuusu 'Pohjolan Kuningatar' (Rosa Rugosa-Ryhmä) on upea ilmestys violettiin taittavine tummananiliineine kukkineen. Kukat tuoksuvat aivan mielettömän hyvältä! Niiden tuoksu muistuttaa todella paljon mustialanruusun tuoksua.

 Tarhapimpinellaruusu 'Red Nellyn' (R. Pimpinellifolia-Ryhmä) yksinkertaisten kukkien terälehdet ovat sisältä tumman pinkit ja ulkopuolelta vaaleammat. Keltaiset heteet erottuvat selvästi tummaa taustaa vasten. 
Kesäkullero (Trollius chinensis) on voinvärisine kukkineen täydellinen match 'Red Nellylle'.

 Tämä punalehtiruusu (R. glauca) on vanhaa kantaa ja koristanut pihaamme todennäköisesti siitä lähtien, kun sinne on 40-luvun loppupuolella muutettu. Löysin sen muutamia vuosia sitten metsän reunasta ja siirsin rosarion puolelle. Punalehtiruusun yksinkertainen kauneus viehättää.

Tarhakurttturuusu 'Snow Pavement' (R. Rugosa-Ryhmä) aloittelee kukintaansa. Se kukkii todella pitkään ja kukat tuoksuvat ihanasti! Kukkien värisävy on vaaleanpunainen, jossa on häivähdys sinertävänliilaa sävyä.

Ruusuista viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Vau mikä väri tuossa Snow Pavementissa! Aivan ihana. Selvisikö söpö Pink Pins?

  VastaaPoista
 2. Voi olen ihan unohtanut käydä täällä. Ahmin heti ruusukirjoitukset viivana, upeita ruusuja ja kerrankin minulle myös tuttuja. Tienposkessa näin tuon pohjolan kaunottaren, se oli ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teretulemast! :) 'Pohjolan Kaunotar' on kyllä niin nimensä veroinen!

   Poista