sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Ruudullisia kukkia ja käytäväremppa

 
 Tänä viikonloppuna saadaan kauan kaivattua sadetta. Eilinen oli ennusteista huolimatta varsin sateeton ja puutarhassa saattoi puuhailla kutakuinkin koko päivän kastumatta. Kirjopikarililjat (Fritillaria meleagris) ovat tulleet kukkaan. Nämä lisääntyvät ilahduttavan nopeasti vuosi vuodelta. Muutama vuosi sitten istutin kymmenen sipulia ja nyt näitä on vähintään kolmin- tai nelinkertainen määrä jo.

 Huvimajan takana pionipenkki on sinisenä tummahelmililjoista (Muscari armeniacum). Joukossa on vielä muutama kukinnan loppupuolella oleva vaalenpunainen helmililja 'Pink Sunrise'.

Liilat tarhakylmänkukat (Pulsatilla vulgaris subsp. vulgaris) ovat sateisena päivänä supussa. 

 Puutarhassa kiemurtelee kolme eripituista puupöllikäytävää, jotka ovat vuosien saatossa alkaneet lahota. Tässä ennen -kuvassa käytävää ei juurikaan enää edes erota. Se kulkee tuosta herttavuorenkilpien vasemmalta puolelta ja kaartaa rönsyansikkakasvuston taakse vasemmalle.

Kaivoin pöllit ylös ja tilalle tein viime keväänä saaduista vanhoista kattotiilistä uuden käytävän j kitkin käytävän oikealla puolella olevan alueen, joka puski suolaheinää ja muuta rikkaa luvattoman paljon. Kuvassa vasemmalle jäävä rönsyansikkakasvusto on tarkoitus kaivaa ylös ja istuttaa tilalle jotain muuta vähän näyttävämpää ja myöhäisemmin kukkivaa. Osa kasveista odottaa jo istutusta kasvihuoneen kulmalla.

Iloista sadepäivää!

10 kommenttia:

 1. Sade on täälläkin mukavasti ropissut, toivottavasti taivaassa hana ei kuitenkaan unohtuisi auki kovin pitkäksi aikaa :D Tulipa hieno käytävä! Kasvimaalle, josta hiljalleen muotoilen potageria ajattelin maatuvaa katekangasta, onko sinulla siitä kokemusta? Ihania nuo untuvaiset kylmänkukat...kaikki kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toivotaan sadetta sopivin väliajoin tasaisella paineella ;) Kiitos! En juurikaan käytä katekankaita.

   Poista
 2. Tulipa kivan näköinen polku! Ihanat kukinnot ja ihana tuo katettu muscaripenkki, niin siistin näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila :) Muscaripenkki on katettu hevonpeellä :D

   Poista
 3. Ompa kaunis polku, toivottavasti nuo tiilet kestävät askeleiden alla!

  VastaaPoista