perjantai 26. kesäkuuta 2015

Rehotusta ja odotuksen tuntua

 Puutarha rehottaa runsaiden sateiden ansiosta. Puutarhuri itse kaipaisi jo lämpöäkin, sitä oikeaa kesää kun voi aamusta iltaan kulkea sortseissa ja hihattomassa. 
Valtava rehotus vallitsee tässäkin puutarhan kolkassa, jossa tarhakurjenpolvet (Geranium x magnificum) ovat puhjenneet kukkaan. Tämä alue vaatinee pieniä räjäytystoimenpiteitä; juolavehnä ja suolaheinä leviävät perennojen seassa valtoimenaan.

 Tutulta viime kesänä saadut keltapäivänliljat (Hemerocallis lilio-asphodelus) ovat parhaassa kukassa. Näitä varten pitäisi olla kapea ja korkea maljakko, johon voisi aina kerätä oksan tai kaksi. Alan pikku hiljaa lämmetä tälle peruskeltaisellekin värille, vaikka tämä sitruunankeltainen tarhapäivänlilja olisi enemmän mun makuhermooni sopiva keltaisen sävy.

 Altaan reunalla siperiankurjenmiekat (Iris sibirica) halailevat mustialanruusua. Nämä vaatisivat samanlaiset maljakon kuin päivänliljat...

Pionien nuput ovat nyt päivittäisen tarkkailun kohteena. Piakkoin ne aukeavat! Tämä nuppu kiinnostaa erityisesti, sillä se kuuluu tänä keväänä istutetulle 'Carnation Bouguet' -hybridipionille (Paeonia), jonka kukka muistuttaa hyvin paljon neilikan kukkaa.

Kivaa viikonvaihdetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti