torstai 11. kesäkuuta 2015

Kylmyydestä huolimatta paljon kukkia

 Harmaakurjenpolvi 'Purple Pillow' (Geranium cinereum) on vienyt sydämeni ihan totaalisesti. Ihanien fuksianpunaisten kukkien intensiivisyys ja harmahtava lehdistö on kerrassaan toimiva yhdistelmä.
 Samassa metsänreunapenkissä kukkivat pari vuotta sitten istutetut narsissivuokot (Anemone narcissiflora) jo ihanan runsaasti. Narssivuokko muistuttaa kovasti arovuokkoa, mutta on sitä hieman korkeampi ja kukissa on vivahdus narsissin kukasta, siitä nimikin.

 Purppuraomenapuu 'Hopa' (Malus Purpurea-Ryhmä) on intoutunut välivuoden jälkeen taas kukkimaan. Tämän puun kohdalla huomasi kyllä, miten lannoituksen ja kalkituksen laiminlyöminen vaikuttaa kasviin. Kukinta alkoi vähentyä ja kukkien väri haalistua. Lannoituksen ja kalkituksen jälkeen kasvi jaksaa taas kukkia niin kuin sen kuuluu.

 Siperianesikko (Primula cortusoides) kukinta sen kuin jatkuu ja jatkuu. On näissä viileissä säissä sen hyvä puoli sentään. Tämän kaverina kukkivat yhä vaan lukuisat kevätesikot (Primula veris).

Tummakurjenpolvien (Geranium phaeum) kukkameri on valloittanut koko huvimajan edustan. 

Huomenna on ehkä jopa +22 astetta, ei muuta kuin pihalle nautiskelemaan kaikki! :)

2 kommenttia:

 1. Samaa mieltä 'Purple Pillowista', omani ostin Taimimoision pöydästä Uudenkaupungin kukkamessuilta viime vuonna, kiljahdin ihastuksesta sen nähdessäni ja se oli menoa. Kasvi myi itsensä :-)
  Toivottavasti viileys jatkuu, en halua missata narsissivuokkoani, ja en ole nyt kotona, plääh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se oli kyllä rakkautta ensi silmäyksellä tämän kasvin kanssa! :D Noh, ainakin tänään on taas viileää ja täällä sataa kaatamalla.

   Poista