keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Pionihimo

Ulkona sataa vaakatasossa vettä ja tuulee niin, että talon nurkat vinkuvat. Mukillinen höyryävää teetä ja villasukat ovat paikallaan ulkona vietetyn päivän jälkeen. 
Ja kun ei pihalla kovin kesäiseltä just nyt näytä niin selailen ajankuluksi viimekesäisiä pionikuvia. Mulla on nimittäin pionihimo - ja vieläpä varsin paha sellainen ;)

Nuppuinen kiinanpioni 'Dr. Alexander Fleming'. 50-luvun hollantilaisia jalostuksia. Tämä muhkeita tuoksuvia kukkia tekevä pioni on erinomainen maljakkokukka! Klik klik, tästä lisätietoja ja shoppailemaan nettikaupan puolelle!

Mikä herkullinen väriyhdistelmä! Taustalla purppuraheisiangervoa. Puodista löytyy kahta eri lajiketta, molemmat vähän matalampia sortteja. 'Little Devill' kasvaa 0,8-1,2 metriseksi, 'Red Baron' hieman korkeammaksi. Molemmat viihtyvät auringossa tai puolivarjossa ja kukkivat kesäkuussa kermanvalkein kukin.

'Bowl of Beauty' on nimensä veroinen ja jo suoranainen klassikkolajike. Itse sain tosin hankittua tämän vasta viime kesänä ja heti se poksautti pari kukkaa auki tarhurin iloksi.

Yllä olevat kolme kuvaa on otettu viime vuonna Pionipäiviltä.

Tänä vuonna Pionipäiviä vietetään Taimimoisiolla 
3. -4. heinäkuuta.
Laittakaahan korvan taakse ja kalenteriin merkintä! ;)

8 kommenttia:

 1. Oi voi, pionihimo on sellainen tauti, johon on saatavilla vain aika kallista hoitoa - saattaa mennä useampia satasia jopa ;-)

  VastaaPoista
 2. Jos pitää jokin tauti valita, niin pionihimo on kyllä niistä mieluisin:) Onneksi siihen ei ole keksitty parannuskeinoa, vain tuo Sailan mainitsema kallis hoito! Oon kyllä vähän kateellinen sulle tuon Bowl Of Beautyn suhteen...mun ei ole vieläkään kukkinut ja on jo parisen vuotta ollut. Mutta jaksan kyllä odottaa, näyttää sen verran upealta!
  Pitääkin laittaa tuo Pionipäivä muistiin ja alkaa säästämään vähän sukanvarteen :)

  VastaaPoista
 3. Kukapa ei kärvistelisi ajoittain pionikuumeen kourissa, se leviää helpostiblogien kautta :)
  Minulla kasvaa Bowl of Beauty, mutta istutin sen juurenpalasta eikä se ole kukkinut vielä kertaakaan. Tänä kesänäse taitaa olla jo kolmivuoriaa, joten elän toivossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogien kautta leviää monia helposti tarttuvia kulkutauteja ;) Riippuu vähän juurenpalan koosta, miten pian alkaa kukkia. Eli että montako silmua siinä juurenpalassa on ollut. Toivotaan pikaista kukintaa! :)

   Poista
 4. Taidan olla tässä taudissa kroonikko, messuilta muutti meille kolme uutta pionia, ja kuumottaa vieläkin, ihania kukkia, kauniita ja tuoksu niin ..... no kuinka sen sanoisi kun on polvillaan tuoksuttelemassa eikä halua lähteä pois...kuinka tuoksun saisi purkkiin? Ajattelin poiketa teidän suunnalla pionipäivillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuume sen kuin nousee vaan :D Oi kiva, toivottavasti nähdään!

   Poista