sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Pioneita kehiin!

 Huvimajan takana kasvaa runsas kattaus eri pionilajikkeita. Huvimajan edessä puolestaan on vähän vähemmän loistokasta. Edustan vasen puoli on aika pitkälti tummakurjenpolvea (Geranium phaeum 'Samobor') täynnä, oikea puoli puolestaan kangasajuruohon (Thymus serpyllum) valtaama. Kaivoin suuren kurjenpolvituppaan pois ja istutin tilalle ihanan punaisin kerrotuin kukin kukkivan hybridipioni 'Henry Bockstocen' (Paeonia hybr.). Kangasajuruohot saivat kokonaan lähtöpassit, niitä kun ei pidä aisoissa mikään. Tilalle istutin pioneita: hybridipioni 'Carnation Bouguet' (P. hybr.), kiinanpioni 'Sorbet' (P. lactiflora) ja kiinanpioni 'Shirley Temple' (P. lactiflora). Ennestään penkissä kasvaa juhannuspioni (P. officinalis 'Flore Pleno'). Pionien seuraksi pääsi kolme kappaletta sitruunankeltaisin pallukoin kukkivaa tarhakullero 'New Moonia' (Trollius Cultorum-Ryhmä).

 In action. Pilkullinen assistentti, kasa ajuruohotuppaita ja komeita pionintaimia istutettuna. Taimimoision pionit ovat todella laadukkaita ja taimissa on usein jo nuppujakin, joten kukinnasta pääsee nauttimaan heti istutuskesänä :)

Huvimajan takana pionipenkissä kukkivat paraikaa 'Angelique'-tulppaanit (Tulipa Kerrannaiset myöhäiset-Ryhmä).

Aika hyvästellä ihana kevät ja toivottaa suloista suvea!

2 kommenttia:

  1. Oijoi, entistä runsaampi pionikukinta on taattu! Ihanan aurinoiset tunnelmat, täällä taas vaihteeksi järkyttävää tuulta ja sadetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :) Tämä koohotus se vaan pahenee vuosi vuodelta enkä ole siitä yhtän pahoillani :D Nyt saisi ruveta pikku hiljaa lämpenemään että vois luopua kevytuntuvatakista...

      Poista